Mads og jeg bagte den lækre æblekage m. låg, der altid er et sikkert hit herhjemme. Derfor tænkte jeg, at jeg ville give jer opskriften, så den kommer her:
Opskriften er til 2-4 personer
Smuldredej
80 g. smør
80 g. rørsukker el. sukker
70 g. hvedemel
30 g. grahamsmel
30-40 g. havregryn
En god håndfuld solsikkekerner
Fyld
6-8 røde æbler, gerne madæbler eller lidt melede æbler
Kanel
Rørsukker
Fremgangsmåde
Skyl æblerne og skær dem i små både. Fordel dem jævnt i fadet og drys dem med kanel og rørsukker. Bland smør, rørsukker og mel i en skål. Når smøren er jævnt fordelt ud i melet tilsættes de øvrige ingredienser. Dejen må ikke blive for tør. Fordel smuldredejen over æblerne, og bag den i ovnen ved 185° i 45-50 min.. Las æblekagen stå min. 30 min. før servering. Server med fromage fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar